Vem Är Jim Miller

Sångare, kompositör, Kristen Underhållare

by John S. Torell

 

Jim Miller var en ung kristen artist med fru, gitarr och ett litet flygplan som han flög över hela USA med under tiden strax efter Jesusrevolutionen på tidiga 1970-talet. Mycket få vet något om de fruktansvärda år när hippierörelsen föddes på 1960-talet och började användningen av droger och fri sex med vem som helst, när som helst. Dess starkaste fästen var San Francisco, Los Angeles och New York, men mitt i denna mörka tid verkade den Helige Ande på tiotusentals hippies som blev födda på nytt och blev "Jesus Freaks," eller som de flesta kommer ihåg dem "Jesusfolket." Tusentals av dem kom till en pastor som hette  Chuck Smith, och med honom som ledare, blev de grunden för vad som nu kallas Calvary Chapel Churches.

Jim Miller kom från Fort Worth i Texas; han var ledare för Jesusfolket men nådde också ut till de "sunda ungdomarna" i kyrkorna. Många av de sånger han sjöng skrev han själv. Han spelade in två vinylalbum i början på 1970-talet, Come to the Water och I’ve Seen A Lot of People. På skivan I’ve Seen a Lot of People, står det följande: "Detta högkvalitetsalbum är producerat av den Helige Ande."

När Jim kom till vår församling och höll väckelsemöten, bodde han och hans fru i Richardson Springs, Californien, som vid den tiden var ett välkänt kristet retreat och konferenscenter. När grundaren dog, ville styrelsen att lokalerna skulle vara kvar i den kristna familjen, så Ungdom med Mission fick ta över denna underbara plats.

År 1976, undertecknade Jim ett kontrakt med oss och gav oss rättigheterna att producera kassettkopior av "Come to the water" och "I’ve seen a lot of people". Allt sedan dess har vi sålt begränsade upplagor av dessa inspelningar, men då Jim försvann från den kristna musikscenen på sjuttiotalet, är han en okänd sångare för den nuvarande generationen. I och med vår nuvarande kapacitet att kunna använda datorer för att utvinna gamla inspelningar och lägga dem på CD,  så tror jag att tiden har kommit för att göra Jims musik tillgänglig på nytt för den kristna generationen, så de får höra den himmelska tonen i sånger från tiden för Jesus-revolutionen. Det budskap som predikades då, är lika gott idag att höra som det var för 35 år sedan. När du får höra dessa sånger kommer melodierna och texterna stanna kvar i ditt hjärta, eftersom de alltid pekar på Jesus Kristus, Vår Herre och Frälsare.

Det är med stor glädje jag presenterar för Dig, min gode vän och och broder i Kristus, Jim Miller. Jag har inte hört av honom sedan 30 år och vet inte om han fortfarande är vid liv, men jag vill uppmuntra dig till att ta dig tid och låta Jim Miller ta dig tillbaka till en tid när Jesus genom den Helige Ande frälste hundratusentals unga människor och gjorde dem till evangelister med glöd för Herren.

UPPDATERING:

Till vår stora glädje fick vi ett E-mail från Jim och Carla Miller 22 februari 2007.  De mår båda bra och vandrar fortfarande i Herren. Dagen därefter ringde jag till Jim och frågade honom varför han hade slutat sjunga. Han sade att amerikanska församlingar drog in många sångevangelister på grund av dålig ekonomi. För att kunna stötta sin familj ekonomiskt, startade han en luftburen målarfirma i Texas, som han sedan sålde och flyttade till Arizona där han numera bor, och har startat ännu en luftburen målarfirma med sin fru och sina söner till hjälp. Jim fortsätter att predika och tjäna Gud på fängelser och räddningsmissioner. Han har satt ihop en samling nya och gamla sånger som vi hoppas kunna presentera för både kristna och alla andra inom en nära framtid. I väntan på detta, ger vi ut ett annat album av Jim, som heter I’ve Seen a Lot of People.


Musik av Jim Miller:


Tilbake til Audio
Bokhandel | Fraktbelopp | Returnera