Om John och Aina Torell.

John S. Torell är grundare och VD för ”European-American Evangelistic Crusades, Inc” som bildades i delstaten Kalifornien som en ideell religiös organisation 1972. EAEC är en missions organisation för att sprida evangeliet om Jesus Kristus till en döende värld, med huvudkontor i Sacramento, Kalifornien.


Född i Sverige 1939. Han började på teknisk högskola i Jönköping, Sverige där han tog examen 1963 med en BS examen i maskinteknik. Under sitt andra år på college gifte han sig med sin fru, Aina. Strax efter examen emigrerade de till USA. De var sponsrade av Johns farbrors familj som var mormoner och hoppades John och Aina också skulle gå med i mormon kyrkan, men Gud hade andra planer.

I maj 1965, tittande på en tv special kom de var och en till kunskap om Jesus Kristus. Herren ledde dem till en liten Lutheran Baptist kyrka, där de blev medlemmar och döptes i vatten genom nedsänkning. Under de kommande tre och ett halvt åren blev de förankrade i Bibeln, undervisade söndagsskola och lärde sig om administration. Gud kallade John och Aina till heltidstjänst för att predika evangeliet om Jesus Kristus den 16 april 1967. John tog sin Master of Divinity examen från Golden Gate Seminarium 1973. Båda blev fyllda av den Helige Ande, John, efter att ha besökt ett Full Gospel Business möte.

Fortfarande kvar i seminariet gjorde John och Aina ett evangelisk korståg till Europa, med särskild tonvikt på de nordiska länderna Sverige och Finland. Under de kommande tolv åren gjordes åtta resor till.

Gud gav John i uppdrag att skriva en serie av bibelstudie böcker som han avslutade på 1970-talet, och även översatte till svenska. Böckerna säljs i de skandinaviska länderna och kallas Christian Dynamics kurs 2, 3 och 4 och The Rise of Antichrist del 1.

Från 1975-1977, tjänade John som pastor för Christian Life Center i Lodi, Kalifornien och från 1978-1984, var han pastor för Christian Life Ministries i Carmichael, Kalifornien. År 1986 talade Herren till John medan han och hans fru var i ett flygplan över Texas och sa till honom att åka till Sacramento, Kalifornien och starta en annan kyrka och kalla den Resurrection Life of Jesus Church. RLJC ligger i Sacramento området. Herren blomstrar och ger ökning. Väckelse och uppvaknandet har redan börjat.

Pastor John's intervju på KFIA's Pastor till Pastor

Lyssna

Ladda ner

Tilbaka til Velkommen